Intézményünkről

A Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézete személyes gondoskodást nyújtó, szociális és gyermekjóléti alapellátásokat biztosító intézmény, mely több önálló szervezeti egységgel működik. A szakemberek az intézményt felkereső, vagy ide irányított felnőttekkel és gyermekekkel foglalkoznak prevenciós és korrekciós céllal, melyet tanácsadási, ügyintézési és gondozási tevékenység, illetve különböző szolgáltatások közvetítése és nyújtása formájában valósítanak meg.

Az intézmény tevékenységeit a helyi lakossági igények, a vonatkozó jogszabályok kötelezettségei és szakmai előírásai, továbbá a határozatlan időre szóló működési engedély alapján végzi.

Központunk mai működési formája 2016. januárjától a törvényi szabályozás alapján Sopron és a járási településeken történő feladatok csatolásával jött létre. Intézményünk több feladatot ellátó szervezet, önálló szakmai egységekkel, így a család- és gyermekjóléti szolgáltatáson kívül, család- és gyermekjóléti központot, támogató szolgálatot, családok átmeneti otthonát, gyermekek átmeneti otthonát is működtet.

A kistérségi és a járási területeken nyújtott szolgáltatások kialakításánál fontos szempont volt a településeken élő lakosság számára az elérhetőség. Ezért a kistérségi feladatokat ellátó munkatársak minden településen tartanak ügyfélfogadást.

PÁLYÁZATOK

TÁMOP-5.3.8.A3-12/1-2012-0051
TÁMOP-5.4.9-11/1-2012-0030
NYDOP-3.1.1/B2-13-k2-2013-0004

Sopron és Környéke
Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete
9400 Sopron, Vasvári Pál u. 2/a
Tel.: + 36 99 524 361
E-mail: gyerko-sopron@gyerko.hu
© 2024 Minden jog fenntartva! Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete